Challenge us
menu

Met sustainability in advertising bijdragen aan een betere wereld

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zoek je als organisatie naar manieren om bij te dragen aan een groenere toekomst. Hoe integreer je duurzaamheid in je marketingstrategieën, zodat je niet alleen winstgevend bent, maar ook ethisch verantwoord handelt? Wij geloven dat advertising een cruciale rol kan spelen in de verduurzaming van organisaties.

Advertising als katalysator voor verandering

Advertising biedt een krachtig platform om positieve verandering te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan onze campagne voor Shampoo Bars, waarbij we het gebruik van plastic hebben verminderd door slimme marketing. Of onze samenwerking met RRS, waar we de inzet van monteurs hebben geoptimaliseerd, wat niet alleen de winstgevendheid verhoogde maar ook de CO2-uitstoot verlaagde. Dit laat zien dat advertising niet alleen commerciële successen kan boeken, maar ook een positieve invloed kan hebben op het milieu.

Jaarlijks zetten wij zelf ook stappen om bij te dragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit doen we samen met onze medewerkers, klanten en partners. Het streven naar klimaatneutraliteit is een gezamenlijke inspanning waarbij elke bijdrage telt. Door samen te werken, kunnen we zichtbare vooruitgang boeken en echte impact maken.

 

''De Shampoo Bars-campagne toont aan dat met een duidelijke milieumissie en innovatieve tactieken bijzondere resultaten haalbaar zijn, zelfs met een bescheiden budget.”

Jury Friends of Search
Jury Friends of Search

Duurzaamheid als prestatie-indicator

Naast financiële resultaten beschouwen we duurzaamheid als een potentiële prestatie-indicator die we in de toekomst willen inzetten. Het optimaliseren van campagnes voor producten en diensten met een lagere uitstoot is één van de manieren waarop we dit kunnen doen voor klanten. Hiermee zouden onze campagnes niet alleen effectief, maar ook milieuvriendelijk zijn. Het belang van duurzame inkoop wordt steeds duidelijker. We onderzoeken momenteel welke exchanges het meest verantwoord zouden kunnen zijn. Door onze keuzes in de toekomst te baseren op het reduceren van supply chain kosten en het verlagen van de carbon footprint, kunnen we mogelijk een positief verschil maken. Daarnaast zouden we het MB-verbruik van onze creatives kunnen optimaliseren om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te minimaliseren.

Bijdragen aan een duurzamere toekomst

Samenwerken met partners die de juiste intenties hebben is voor ons essentieel. Bedrijven zoals Google, Meta, TikTok, LinkedIn, Pinterest en Snapchat hebben toegezegd in 2030 volledig klimaatneutraal te willen zijn. Door met deze partners samen te werken, helpen we niet alleen onszelf, maar  ook de bredere digitale community om duurzamer te worden. Je hebt misschien ook nagedacht over de impact van overmatig adverteren op websites. Dit verhoogt het energieverbruik en belast de servers zwaarder. Door selectiever te adverteren, kunnen we de CO2-uitstoot verminderen en bijdragen aan een duurzamer internet. Ook het recyclen van creatives speelt hierbij een rol. Oude content in een nieuw jasje steken verlengt de levensduur van materialen en draagt bij aan duurzaamheid.

Maatschappelijke propositie verbeteren

Het thema duurzaamheid kan ook jouw maatschappelijke propositie versterken. Door dit goed te integreren, presenteer je je als een verantwoordelijke en aantrekkelijke organisatie voor stakeholders. Voor bedrijven die te maken hebben met productretouren, zoeken we actief naar manieren om dit terug te dringen. Minder retouren betekent niet alleen hogere winstgevendheid, maar ook minder uitstoot.

Op naar een positieve impact op de wereld

Wij geloven dat duurzaamheid en advertising hand in hand kunnen gaan. Door bewuste keuzes te maken en innovatieve oplossingen te implementeren, streven we ernaar om niet alleen onze klanten succesvol te maken, maar ook een positieve impact op de wereld te hebben. Samen met onze partners en klanten werken we aan een duurzamere toekomst, waarin campagnes bijdragen aan een betere wereld. Laten we samen deze visie werkelijkheid maken.

Bekijk ons werk

Award-winning impact.

Adwise work Challenge us

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Marijn ten Bulte, Head of organic channels, helpt je graag!

Neem contact op

Heracles Almelo

Heracles Almelo

Voortman Steel Machinery

Voortman Steel Machinery

Vandentop Tuinhout

Vandentop Tuinhout

Akeneo PIM implementatie

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24