Challenge us
menu

Replatforming: zo maak je je investering meetbaar (3/3)

Expert Talk Replatforming

Als je de overstap hebt gemaakt naar een nieuwe commerce platform, ben je goed op weg om je concurrentie voor te blijven in de snel veranderende markt. Maar wat nu? Om je investering om te zetten in meetbaar succes qua cijfers en klanttevredenheid, zul je blijvend moeten optimaliseren. Na 'kansen en bedreigingen' en '5 signalen om te starten' lees je in dit derde en laatste deel van de blogserie over replatforming alles over strategieën waarmee je maximale waarde creëert met je nieuwe platform.

1. Focus op gebruikerservaring
De kern van elke e-commerce strategie moet de gebruikerservaring zijn. Een snel, intuïtief en visueel aantrekkelijk platform kan het verschil maken tussen een eenmalige bezoeker en een loyale klant. Garandeer dat je platform soepel functioneert op alle apparaten en dat het aankoopproces zo frictieloos mogelijk is. Denk aan het integreren van functies zoals geoptimaliseerde zoekfuncties, eenvoudige navigatie, en snelle checkout-opties die gebruikmaken van moderne betaalmethoden zoals Apple Pay en iDeal.

2. Benut de kracht van data
Data is het nieuwe goud in de wereld van e-commerce. Met je nieuwe platform moet het verzamelen en analyseren van klantgegevens centraal staan. Gebruik deze data om gepersonaliseerde ervaringen te creëren, van aanbevolen producten tot op maat gemaakte e-mailcampagnes. Tools voor data-analyse en customer relationship management (CRM) systemen kunnen hierbij onmisbaar zijn. Zorg ervoor dat je platform integraties ondersteunt met deze tools om een naadloze datastroom en -analyse te waarborgen.

“Je e-commerce tech stack moet aanvoelen als een Zwitsers zakmes voor je marketingteam.” Junior Melgert - Head of Development

3. Verbeterde SEO en contentstrategie
Een nieuw platform biedt een frisse start om je SEO-strategie te versterken. Leg een solide basis met technische SEO en bouw daarop voort met hoogwaardige content die aansluit bij de zoekintenties van je doelgroep. Een effectieve contentstrategie helpt niet alleen om beter gevonden te worden door nieuwe klanten, maar ook om de betrokkenheid te verhogen en klanten terug te laten keren.

4. Innovatie door technologie
De e-commerce sector evolueert voortdurend door technologische innovaties. Overweeg het gebruik van AI-gestuurde technologieën zoals chatbots voor klantenservice, gepersonaliseerde winkelervaringen of zelfs augmented reality (AR) om producten in een thuissituatie te visualiseren. Deze technologieën kunnen je helpen een unieke winkelervaring te bieden die klanten zowel verrast als behoudt.

5. Schaalbaarheid en flexibiliteit
Zorg ervoor dat je e-commerce stack niet alleen voldoet aan de huidige behoeften, maar ook flexibel en schaalbaar is om toekomstige groei te ondersteunen. Dit houdt in dat je moet kiezen voor platforms en oplossingen die gemakkelijk kunnen worden aangepast als je bedrijf groeit, nieuwe markten betreedt of als er nieuwe productlijnen worden toegevoegd.

6. Continue monitoring en optimalisatie
Tot slot is het van cruciaal belang om je platform continu te monitoren en te optimaliseren. Gebruik A/B-testen en gebruikersfeedback om te begrijpen wat werkt en wat verbeterd kan worden. Dit is een doorlopend proces dat ervoor zorgt dat je e-commerce platform niet alleen technisch up-to-date blijft, maar ook blijft resoneren met je doelgroep.

Op naar duurzame groei en succes
Door deze stappen te volgen, kan je e-commerce platform een ware groeimotor worden die niet alleen voldoet aan de behoeften van vandaag, maar ook klaar is voor de uitdagingen en kansen van morgen. Implementeer deze strategieën en je zult zien dat je investering in replatforming zich vertaalt in duurzame groei en succes!

Meer weten over Replatforming?

Kijk de Expert Talk terug.

Expert Talk Replatforming

Plan een belafspraak in met Joost

Tijdens de afspraak bespreken we jouw challenge. Liever direct bellen? Bel dan naar 0546 - 80 74 80

Meer weten over replatforming?

Vul hieronder je gegevens in en kijk onze Expert Talk Replatforming terug!

Hulp nodig bij een Data vraagstuk?

Challenge us.

Ik ben Wouter, Head of Data & Analytics, en ik help je graag!

Neem contact op

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24