Challenge us
menu

Replatforming: de uitdagingen en kansen (1/3)

Adwise Expert Talk Replatforming

In de dynamische wereld van e-commerce is het vermogen om snel en efficiënt te innoveren cruciaal voor succes. Eén van de meest invloedrijke, maar ook complexe manieren om dit te bereiken is door replatforming. In deze driedelige miniblogserie 'Replatforming in e-commerce' nemen we je mee in de uitdagingen en kansen, de signalen die wijzen op vernieuwing én gaan we in op de optimalisatie van je techstack. In dit deel: wat is replatforming en wat zijn de uitdagingen en kansen?

Wat is replatforming?

Replatforming is het proces waarbij je met je organisatie je bestaande digitale infrastructuur — vaak verouderd of inefficiënt — vervangt of upgradet met als doel om operationele prestaties te verbeteren, kosten te verlagen en beter te voldoen aan de huidige eisen van de markt. Het gaat niet alleen om een technologische update, maar om een strategische transformatie die de basis legt voor toekomstige groei en innovatie.

Uitdagingen van replatforming

  1. Het kiezen van het juiste platform: Met talloze opties op de markt, van all-in-one oplossingen tot gespecialiseerde software, is het kiezen van het juiste platform een uitdaging. Elk platform heeft zijn eigen sterktes, zwaktes, en kostenstructuur.
  2. Klantgerichte aanpak behouden: Tijdens replatforming kan de focus gemakkelijk verschuiven naar de technologische aspecten, terwijl de echte prioriteit bij de klantbeleving moet liggen. Hoe zorg je ervoor dat de gebruikservaring niet alleen behouden blijft, maar zelfs verbetert?
  3. Change management: Replatforming is een ingrijpend proces dat veranderingen meebrengt in bijna elk aspect van de organisatie. Van marketing tot customer service, iedereen wordt beïnvloed en moet betrokken worden bij het proces.
  4. Data migratie en integriteit: Het veilig en effectief overzetten van bestaande data naar een nieuw platform is een enorme uitdaging. Data-integriteit moet gewaarborgd blijven om te zorgen dat geen waardevolle informatie verloren gaat.
  5. SEO en online zichtbaarheid: Een nieuw platform kan ingrijpende veranderingen in de structuur van een website met zich meebrengen, wat invloed heeft op SEO en de online vindbaarheid.
“Om de snelheid van de markt bij te houden is replatforming vaak onvermijdelijk. Zie het als een kans, niet als een uitdaging.” Steven Bodde - Senior Account Director Commerce & Retail

Voordelen van replatforming

Hoewel de uitdagingen aanzienlijk zijn, zijn de kansen die replatforming biedt minstens zo groot.

  1. Verbeterde prestaties en efficiëntie: Nieuwere technologieën kunnen de snelheid, responsiviteit en algemene prestaties van e-commerce platforms aanzienlijk verbeteren.
  2. Kostenbesparing op lange termijn: Hoewel de initiële kosten voor replatforming hoog kunnen zijn, leiden efficiëntere systemen vaak tot lagere operationele kosten.
  3. Betere klantbeleving: Met een modern platform kan een meer gepersonaliseerde, gebruiksvriendelijke winkelervaring worden geboden, wat essentieel is voor het verhogen van conversies.
  4. Flexibiliteit en schaalbaarheid: Een modern platform biedt meer flexibiliteit en schaalbaarheid, wat essentieel is om mee te groeien met de marktbehoeften en technologische ontwikkelingen.
  5. Versterkte concurrentiepositie: Door up-to-date te blijven met de laatste technologieën, onderscheid je je beter van de concurrentie.

5 signalen om te starten met replatforming

Replatforming is cruciaal als je je concurrentiekracht wil versterken in de continu veranderende digitale wereld. Een effectief uitgevoerde replatforming versterkt niet alleen je technische mogelijkheden, maar zorgt er ook voor dat je organisatie beter inspeelt op de behoeften van de moderne consument én scherper concurreert in de markt. Replatforming vraagt best wat voorbereiding en een slimme aanpak, maar de voordelen zijn het meer dan waard. In ons volgende artikel nemen we je mee langs vijf signalen die aangeven dat het tijd is om deze strategische stap te zetten.

Meer weten over Replatforming?

Kijk de Expert Talk terug.

Expert Talk Replatforming Challenge us

Plan een belafspraak in met Joost

Tijdens de afspraak bespreken we jouw challenge. Liever direct bellen? Bel dan naar 0546 - 80 74 80

Meer weten over replatforming?

Vul hieronder je gegevens in en kijk onze Expert Talk Replatforming terug!

Hulp nodig bij een Data vraagstuk?

Challenge us.

Ik ben Wouter, Head of Data & Analytics, en ik help je graag!

Neem contact op

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24