Challenge us
menu

Replatforming: 5 signalen om te starten (2/3)

Expert Talk Replatforming

Het up-to-date houden van je e-commerce platform is essentieel om competitief te blijven in de steeds veranderende digitale markt. In het vorige deel van deze driedelige miniblogserie over replatforming las je welke kansen en bedreigingen een migratie met zich meebrengt. In dit deel nemen we je mee langs vijf krachtige signalen waar je aan herkent dat het tijd is om je digitale infrastructuur te vernieuwen.

1. Onvervulde klantbehoeften
De ideale online winkelervaring combineert snelheid, gemak, consistentie, vriendelijkheid en een persoonlijke touch. Als je merkt dat klanten binnen de eerste cruciale seconden niet vinden wat ze zoeken, dan loop je het risico ze te verliezen. Dit signaal is een duidelijke indicatie dat het tijd is om over te stappen naar een e-commerce platform dat beter aansluit bij zowel de huidige als toekomstige behoeften van je klanten.

2. Lange ontwikkelingscycli en trage time-to-market
Als je huidige systeem moeite heeft om snel nieuwe functies te implementeren of noodzakelijke aanpassingen door te voeren, belemmert dit je groei en vermogen om snel op marktveranderingen te reageren. Een meer efficiënt platform kan deze time-to-market aanzienlijk verkorten, waardoor je sneller en flexibeler op kansen kunt inspringen.

“Je e-commerce tech stack moet aanvoelen als een Zwitsers zakmes voor je marketingteam.” Junior Melgert - Head of Development

3. Stijgende operationele kosten
Wanneer de kosten voor het onderhouden en updaten van je platform steeds verder oplopen, kan dit de winstgevendheid ernstig onder druk zetten. Moderne, op cloud gebaseerde technologieën bieden een oplossing door de operationele kosten te verminderen en tegelijkertijd de efficiëntie te verhogen, wat je meer ruimte geeft voor investeringen in groei.

4. Beperkte schaalbaarheid 
Wil je jouw dienstverlening uitbreiden? Een platform dat niet meegroeit met je organisatie is een rem op je ambities. Als je platform bijvoorbeeld beperkt is tot één land en ongeschikt voor internationale uitbreiding, dan is het tijd om na te denken over replatforming. Zorg ervoor dat je nieuwe e-commerce platform schaalbaar en flexibel genoeg is om jouw toekomstplannen voor minstens de komende vijf jaar te ondersteunen. Dit helpt ook om de terugverdientijd van je investering te waarborgen en voorkomt dat je snel weer moet overstappen naar een ander platform.

5. Developers die tegen beperkingen aanlopen
Wanneer je developersteam vaak stuit op uitdagingen zoals bugs, ontoereikende documentatie of beperkte support, is dat een duidelijk teken dat je huidige platform tekortschiet. Deze technische beperkingen kunnen de creativiteit en productiviteit van je developers belemmeren. Door te kiezen voor een strategische replatforming naar een moderner en gebruiksvriendelijker systeem, geef je je team de tools en ondersteuning die ze nodig hebben om innovatieve en mooie nieuwe dingen te maken. Dit leidt niet alleen tot een hogere efficiëntie en werktevredenheid, maar ook tot een verhoogde output en enthousiasme binnen je team.

Versterk je concurrentiepositie en stimuleer groei met replatforming
Het actief signaleren en adresseren van deze punten is cruciaal voor het behouden van je marktpositie en het stimuleren van bedrijfsgroei. Replatforming biedt niet alleen een antwoord op deze uitdagingen, maar opent ook deuren naar nieuwe kansen door betere prestaties, lagere kosten en verbeterde ervaringen voor zowel klanten als developers. In het volgende artikel van deze serie gaan we dieper in op hoe je na een succesvolle replatforming je e-commerce stack kunt optimaliseren, met speciale aandacht voor technologiekeuze, data-integratie en het verfijnen van klantinteracties.

Meer weten over Replatforming?

Kijk de Expert Talk terug.

Expert Talk Replatforming

Plan een belafspraak in met Joost

Tijdens de afspraak bespreken we jouw challenge. Liever direct bellen? Bel dan naar 0546 - 80 74 80

Meer weten over replatforming?

Vul hieronder je gegevens in en kijk onze Expert Talk Replatforming terug!

Hulp nodig bij een Data vraagstuk?

Challenge us.

Ik ben Wouter, Head of Data & Analytics, en ik help je graag!

Neem contact op

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24