Challenge us
menu

10 jaar Adwise voor Software Delivery Manager Marije: 'De sleutel? Veiligheid, vertrouwen en variatie."

Marije 10 jaar in dienst

Tien jaar bij dezelfde organisatie is een bijzonder jubileum om te vieren. Vandaag verwelkomt onze ‘Club van 10’ officieel haar nieuwste lid: Marije Oude-Luttikhuis. Een prachtige mijlpaal, waar we met een uitgebreid interview samen bij stilstaan. Hoe blikt ze terug op 10 jaar Adwise? Wat is de sleutel voor zo’n lang dienstverband? En wat waren onvergetelijke hoogtepunten? Tijd om het Marije te vragen.

Marije, wil je jezelf allereerst even voorstellen?
“Ik ben Marije, ik ben 36 jaar oud, of ‘jong’ eigenlijk, haha. Ik woon in Oldenzaal met mijn man en drie kleine kinderen: een meisje van vijf, en twee jongens van drie jaar oud.”

10 jaar Adwise, wat betekent die mijlpaal voor jou?
"Vooral dat ik op zo’n jonge leeftijd al 10 jaar in dienst ben bij dezelfde werkgever, vind ik heel bijzonder. Ik had dat niet verwacht op deze leeftijd. Het zegt veel over hoe leuk ik het hier vind. Ik heb in 10 jaar een hele dynamische reis meegemaakt. Geen enkel jaar is hetzelfde geweest."

''Jongens, ik ben weer thuis!''


Heb je een voorbeeld van hoe die reis ging?
"Ik heb hier in allerlei teams gewerkt, samen met veel verschillende mensen en klanten. Ook heb ik diverse werkprocessen mogen testen en aan meerdere projecten gewerkt. De hele organisatie is natuurlijk veranderd, van 40 mensen toen ik begon naar 140+ waar we nu zitten. Dat maakt het voor mij ook heel uitdagend en leuk om hier nog steeds te zitten."


Hoe herinner je je beginperiode bij Adwise?
"Ik kwam als 26 jarige meid binnen in een club van ongeveer 40 mensen. Het gebouw zat destijds zo in elkaar dat je iedereen snel goed leerde kennen. Ik zat als enige vrouw op een afdeling met 11 mannen haha. In het begin moesten zij erg aan mij wennen, maar uiteindelijk werd ik echt one of the guys''.

Wat was het leukste aan die tijd?
"In de beginperiode heb ik het geluk gehad een aantal ‘incentives’ mee te mogen maken. Zo hebben we een weekend gezeild, zijn we naar Berlijn geweest en heb ik een wintersport meegemaakt. Dat was echt wel een goede start voor mij bij Adwise."

''Plannen geeft veel mensen geen
energie. Mij maakt het blij.''


Hoe je ontwikkeling is binnen Adwise precies verlopen?
"De eerste acht jaar dat ik bij Adwise werkte, was ik projectmanager. Dit was ik altijd binnen verschillende teams. Dankzij de groeiende markt en organisatie, was er altijd afwisseling in werkprocessen en teamstructuren. Dit heb ik altijd als een leuke uitdaging gezien."

Je was eerst projectmanager, waarom ben je gewisseld van rol?
"Ik miste het opbouwen van langdurige relaties met klanten. Als projectmanager startte ik een project en na de oplevering sprak ik de klant niet meer en namen andere collega’s het verder over. Daarnaast miste ik de e-commerce projecten, die ik aan het begin van mijn carrière bij Adwise wel draaide. Op een gegeven moment kwam er een vacature vrij bij Adwise van software delivery manager."

En die functie sprak je heel erg aan?
"Ja, het was voor mij de perfecte kans om mijn vaardigheden als projectmanager naar een hoger niveau te tillen. Hierbij kon ik namelijk wel klantrelaties opbouwen en aan meer grote e-commerce projecten werken. Het was een goede uitdaging om wat anders te kunnen doen."

Wat geeft jou de meeste energie in je werk?
"Het samenwerken met veel verschillende mensen, klanten en teams. Daarnaast ben ik een 'project manager' pur sang. Dat zegt mijn man thuis ook altijd, haha. Ik hou heel erg van regelen. In mijn functie moet ik dagelijks wensen vertalen naar concrete vragen en structuur aanbrengen. Echt tot in de puntjes organiseren en zorgen dat het ook goed komt. Sommige mensen krijgen van plannen helemaal geen energie, maar het maakt mij echt blij. In vakanties kan ik dat grappig genoeg helemaal loslaten."


Wat zijn jouw hoogtepunten van 10 jaar Adwise?
"Wij hebben hier de meest fantastische feesten. Bij ons is het echt ‘Work hard, Play hard’. De feesten zijn zo goed verzorgd, echt fantastisch. Daarnaast mocht ik een weekend mee naar Berlijn. We reden met alle leaseauto's en een opdrachtkaart die kant. Dit was echt een hele leuke ervaring. Daarnaast is een fantastisch zeilweekend mij ook altijd bijgebleven. We sliepen allemaal samen in één boot. Toen Adwise groter werd, zijn we een weekend op wintersport geweest naar Tirol. Ook mocht ik mee naar een Awardshow bij de Beurs van Berlage."

Is de manier waarop je werk beleeft, veranderd in 10 jaar tijd?
"In de afgelopen 10 jaar heb ik drie kinderen mogen krijgen. Zij staan nu op één. Hierdoor ben ik minder flexibel. Dat is de realiteit als ze nog zo klein zijn. Het voordeel is dat ik juist professioneel gezien ben gegroeid. Dankzij mijn kinderen, kan ik veel beter relativeren. Ik ben veel rustiger geworden en ik kan veel professioneler met problemen omgaan. Dit komt doordat ik minder snel iets als een 'probleem' zie. Ik sta er veel positiever tegenover."

''Dankzij mijn kinderen
kan ik veel beter relativeren.
''


Welk advies zou je jezelf geven aan je 10 jaar jongere zelf? 
"Met de kennis van nu zou ik mijzelf adviseren om ambitieus te zijn, maar niet te veel druk op te leggen. Vraag eerder om hulp, zeg eerder nee en zorg dat je fysiek in balans blijft. Uiteindelijk is je fysieke en geestelijke gezondheid altijd belangrijker dan je werk."


Op welk vlak ben je het meest gegroeid in de afgelopen 10 jaar?
"Ik ben van echte junior naar een senior specialist gegroeid. Dit komt door mijn jarenlange werkervaring waarin ik veel expertise heb opgedaan. Bijvoorbeeld op het communicatievlak bij klanten."

Wat zijn je ambities voor de komende jaren?
"Mijn kennis delen en iemand anders helpen groeien. Daarom zou ik het heel erg leuk vinden om als senior een junior onder mijn vleugels te nemen."

Zijn er nog mensen die je in het bijzonder wil bedanken voor de afgelopen 10 jaar?
"In ieder geval het management, voor het jarenlange vertrouwen in mij. Natuurlijk ook al mijn collega’s voor de fijne samenwerking die ik altijd met iedereen heb ervaren. Ook zij hebben mij zo ver helpen groeien."

Wat zijn je ambities voor de komende jaren?
"Mijn kennis delen en iemand anders helpen groeien. Daarom zou ik het heel erg leuk vinden om als senior een junior onder mijn vleugels te nemen."

Zijn er nog mensen die je in het bijzonder wil bedanken voor de afgelopen 10 jaar?
"In ieder geval het management, voor het jarenlange vertrouwen in mij. Natuurlijk ook al mijn collega’s voor de fijne samenwerking die ik altijd met iedereen heb ervaren. Ook zij hebben mij zo ver helpen groeien."


Bedankt Marije voor je mooie inzichten en openhartigheid!

Elk jubileum begint met een eerste dag

Ontdek werken bij Adwise.

Meer informatie Vacatures

Don't miss out!

Ontvang inspiratie, trends, stories, events en veel meer direct in je mailbox..

Emerce100 Beste Fullservice Digital Agency '24

Beste Fullservice Digital Agency '24